Tuomarina oli Allan Mattsson, jonka 3-luokan kisaratoja pääsin eilen näkemään. Ratapiirrokset on jälleen vähän sinne päin. Radat oli rakennettu jääkiekkokaukalon laitojen sisään, niin kuin Laukaan kisoissa aiemminkin. Radat oli kyllä suht kimurantteja, mutta treeneissä ne olisi olleet ihan doable, kisajännityksessä ei sitten niinkään. Eka rata oli kutakuinkin tällanen:

Me ollaan treenattu keppeille lähetystä koiran vasemmalta puolelta ohjaten niin paljon ja se on onnistunut, että ajattelin "ottaa riskillä" ja tehdä sen kisoissakin. Big mistake. Oikeastaan Redi kyllä alotti ekalla kerralla ihan oikein, mutta ei se sitten malttanut jatkaa, kun huomasi lähettyvillä olevan putken tai jotain. Otin uudestaan samalla lailla ohjaten, ja nyt se alotuskin meni huonosti. Lisäks koira taas kimmahti kohti putkea, jolloin karjasin sen takasin, ja se kävi kokeilemassa keinun ylösmenoa => hylky. Tehtiin rata loppuun harjotuksen vuoksi, mutta myös tuo suora 7-putki oli ongelmallinen jatko-ohjauksen kannalta, niin kuin olin ounastellukin. Lopusta en ihmeemmin muistakaan mitään. Hylätty mikä hylätty.

Toisellakin radalla oli omat kiemuransa:

Alun ohjausta mietin, miten saisin kurveissa rimat pysymään. Ajatus oli, että 1- ja 2-aidan väliin olis hyvä saada vekki, mutta toteutus ei ollu vallan helppoa. Luultavasti jompikumpi rimoista putos. Ohjaus 4-puomille meni ihan ok, mutta sitten puomin jälkeen möhläsin. Näin jälkikäteen miettien taisin korjata rintamasuuntaani vasemmalle, ettei Redi vaan menisi muurin oikealla puolella olevalle aidalle (mille se ei varmaan edes ollut menossa), mutta tällä sain sen sitten huitastua A:lle, minne se kaasutti "EII!"-rääkäisyn saattelemana. Plääh, että toinen hylky. Loppu tehtiin taas, mutta multa taisi olla puhti poissa. Ojaus 11-putkelta pujottelulle oli huono: olin niin pahasti Redin edessä, että se väkisinkin alotti väärin päin, ja sitten sitä söhellettiin muutamaan kertaan. Sain ohjattua Redin yllättävän hyvin 14-putken oikeaan päähän, ja tuon lopunkin (kai) ihan ok, mutta voihan voihan...

Redi ei tuntunut olevan ollenkaan väsynyt tänäänkään, mutta mulle itelleni taisi olla liian rankkaa kisata kahtena peräkkäisenä päivänä. No, tulipa kokeiltua.